Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Karlsson ny kommundirektör i Mora

Nu har Mora kommun presenterat sin nye kommundirektör. Peter Karlsson heter han, är 53 år och har "sorterats" fram med hjälp av rekryteringsföretaget Proffice.

– En hyvens kille – och man – med god erfarenhet från offentliga organisationer. Han har bra integritet, en egenskap som är nödvändig, förklarade kommunalrådet Bengt-Åke Rehn (S) på måndagsförmiddagen efter kommunstyrelsesammanträde där den nya kommundirektören anställdes.

– Det är en vanlig tillsvidareanställning, inga konstiga avtal förklarade Bengt-Åke Rehn.

Peter Karlsson kommer närmast från Mjölby, där han slutade som kommunchef i februari i år efter ett och ett halvt år på tjänsten.

– Anledningen till att jag slutade var olika syn på ledarskapet, samt vad som kan anses vara politik och förvaltning, förklarar Peter Karlsson.

Morapolitikerna är nöjda med den förklaringen och det rådde enighet i kommunstyrelsen om anställningen.

– Jag tror att det blir jättebra, sa Malin Höglund (M) efter sammanträdet.

Peter Karlsson har 30 års erfarenhet av kommunal verksamhet, varav 15 år som kommunchef.

– Den längsta tiden, 13 år, var i Sunne. En kommun som har likheter med Mora inte minst när det gäller kultur och idrott.

Varför Mora?

– Jag kände att Mora har ett starkt varumärke. Det händer mycket här både sommar och vinter. Precis som Sunne har Mora en stark besöksnäring och ett starkt föreningsliv.

Beskriv dig själv som ledare:

– Jag försöker vara ärlig och konsekvent. Något som jag lärt mig som ledare är att man inte kan ändra på folk.

Han börjar sitt nya jobb i oktober, och räknar med att flytta till Mora tillsammans med hustru.

– Vi flyttar hit så snart vi får tag i en lägenhet.