Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter Ijeh vittnar i rätten i dag

Annons

Rättegången om misstänkta ekonomiska brott inom IFK Göteborg fortsätter i dag med bland annat förhör av de tre åtalade.

Även förre IFK-spelaren Peter Ijeh ska förhöras som vittne, liksom hans förre agent.

Förre klubbdirektören Mats Persson och förre kassören Jan Nilsson är åtalade vid Göteborgs tingsrätt för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Spelaren Stefan Selakovic är åtalad för bland annat grovt penninghäleri. Alla tre nekar till brott.

Enligt åklagarna från Ekobrottsmyndigheten fick Peter Ijeh en löneutbetalning på drygt 1,2 miljoner som aldrig beskattades, eftersom den gjordes i form av en fingerad gåva från Jan Nilsson. Denne fick ersättning i samband med att Stefan Selakovic värvades till IFK. Selakovic fick drygt 1,3 miljoner för mycket utbetalat som bonus för sin påskrift, och instruerades att sätta in den överskjutande summan på Nilssons konto.

Eftersom de olika parternas sakframställan tog hela den första rättegångsdagen, har ett av torsdagens planerade förhör flyttats till en senare tidpunkt. Förhören med Peter Ijeh och hans förre agent Gunnar Grynner hålls däremot på utsatt tid, eftersom båda är bosatta på andra orter.

Både Ijeh och Grynner var misstänkta för brott i början av utredningen, i juni 2003. Misstankarna avskrevs dock i ett tidigt skede. Peter Ijeh valde att flytta till FC Köpenhamn samma sommar. Han spelar nu i norska Viking Stavanger.

TT

Mer läsning

Annons