Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter fick en jätteflundra vid havsfiske i Norge

Peter Henriksson, Lima, fick en stor hälleflundra vid havsfiske i Norge i förra veckan. Den var ungefär lika stor som han själv. Jättefisken var 180 cm lång och vägde 71,5 kilo. Rekord på fiskebåten, som Peter och hans svenska kompisar åkte med.

Annons

Peter, tillsammans med fiskekompisarna Lars Örarbäck, Rune Böhlmark och Thomas Samuelsson från Sälen-Transtrand brukar varje sommar göra en havsfiskeresa på några dagar till Fröja. Det är en ö som ligger i havet utanför Trondheim.

– Vi hade ett fint fiske under dagen och hade fått en hel del sej och torsk. Slutligen fick Peter den här gigantiska fisken på kroken, berättar Lars Örarbäck.

– Flera rusningar på cirka 50 meter av flundran avslutades med att vi lyckades bärga jättefisken. Det var nytt rekord för vår skeppare Viggos båt, MS Titran.

När sällskapet kommit i land ritades den stora flundran av i naturlig storlek på bryggan och Peter fick sätta dit sin autograf. Och jättefångsten blir förstås ett minne för livet.

Rensad vägde flundran cirka 50 kilo. I fiskhandeln kostar hälleflundra cirka 300 kronor per kilo.

Flundran var inte enda storfisken som fiskekompisarna från Västerdalarna fick upp ur havet, även om de var långt ifrån 70 kilo.

Men bland annat lyckades Rune landa en torsk på 24 kilo och Lars fick också ett riktigt jättenapp då han drog upp två stora torskar i ett och samma drag, en på 18 och en på 10 kilo satt på varsin krok.