Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peter Bernhorn slutar som kulturchef

I september förra året började Peter Bernhorn som ny kulturchef i Orsa. Nu är han på gång till ett nytt jobb som bibliotekschef i Österåkers kommun, nordost om Stockholm.
– Att flytta var ett svårt beslut. Jag har haft en fantastisk rolig tid i Orsa. Nu har jag pendlat till fästmön i Stockholm en tid, så det avgjorde, säger Peter Bernhorn till Orsa kommuns hemsida.

När tidningen förra året presenterade Peter Bernhorn berättade han att han är bibliotekarie i grunden. Närmast kom han från en tjänst som bibliotekarie och kultursekreterare i Tidaholm. Han har också arbetat åt landsarkivet i Göteborg och varit expeditionschef inom försvarsmakten med ett par års tjänstgöring i Kosovo, åren 2002 - 2004.

Sin nya tjänst som bibliotekschef i Österåkers kommun tillträder Peter Bernhorn i februari nästa år.

– Från Orsa kommer jag att sakna många goda samarbeten med kreativa människor. Jag tror att Orsas kulturliv står inför en ljus framtid med tanke på de spännande projekt som påbörjats. Jag tänker då på digitaliseringen av Röda Kvarn, förhandlingarna kring ett regionalt musikuppdrag och den påbörjade planeringen av ett gemensamt kulturhus.