Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petad Andersson till Australien

David Andersson, 30, siktar mot VM i Finland – men ställs utanför landslaget.
Nu drar han till Australien.
– Mitt försäsongsupplägg kan bli det bästa någonsin, säger han.

För första gången på åtta år står David Andersson, Malungs OK, 2013 utanför landslagstruppen i orientering.

– Med den säsongen jag har haft är det ingenting konstigt med det. Jag har helt enkelt inte gjort de resultat som krävs, säger han.

För en knapp månad sedan avslöjade DT-sporten att Andersson, trots skadeproblemen under 2012, satsar på att ta sig till VM i Vuokatti, Finland, den 6–14 juli.

Nu får han göra det utan stöttning från Svenska orienteringsförbundet.

– Det är ändå en speciell situation med dålig ekonomi i förbundet som innebär att man måste bekosta många läger själv. Det är ett landslagsläger i Turkiet i mars som bekostas av förbundet som jag inte kommer att vara med på. Men att jag missar det spelar ingen roll för mig. Jag har varit på landslagsläger i 15 år, säger David Andersson, som väljer förlägga en del av vinterträningen i Australien.

– Min klubb har i väldigt många år haft australiensiska löpare som tävlat för klubben och jag har länge haft en förhoppning om att åka dit. Nu när Lena (Eliasson, sambo) ska åka ner (världscupen i Nya Zeeland i januari) så tyckte jag att det var dags att passa på. Jag blir där från mitten av december till mitten av januari och får den barmarksträning jag behöver. Försäsongsupplägget har förutsättningen att bli mitt bästa någonsin, säger Andersson.