Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson förlorade semifinalen

Annons

Bordtennisveteranen Jörgen Persson förlorade semifinalen i Pro tour-turneringen i Sydkorea. Världssexan Sang Eun Oh vann med 4_2 i set.

Det var inte många som trodde på den nu 41-årige Persson inför turneringen i Sydkorea. Bollgeniet från Halmstad har inte varit i semifinal på touren på sju år. Men på lördagen var det dags igen. Persson ställdes mot hemmafavoriten och världssexan Sang Eun Oh, som imponerat fram till semifinalen. I kvartsfinalen besegrade han enkelt Chiang Peng Lung, Taiwan, i fyra raka set _ medan svensken hade en betydligt tuffare väg till semi efter en stenhård åttondelsfinal (4_3 i set) mot sydkoreanen Joo Se Heuk, VM-finalist från 2003, och sedan 4_2-seger mot tysken Dimitrij Ovtcharov i kvartsfinalen.

Men Persson inledde inspirerat och vann det första setet med 11_7. Sang Eun Oh kom dock tillbaka och vann de tre efterföljande seten relativt enkelt _ och så småningom matchen med 4_2 i set.

Men trots förlusten lär 39:e rankade Persson vara nöjd med turneringen. Senast han nådde semifinal i en Pro tourtävling var 2000 och senaste segern kom 1998 efter att Persson besegrat vitryssen Vladimir Samsonov i finalen.

TT

Mer läsning

Annons