Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalkris – budgetöverdrag

Under de turbulenta veckorna i början av maj var många brandmän i Ludvika sjukskrivna. Kommunen tvingades hyra in personal från andra räddningstjänster för att kunna upprätthålla säkerheten.

– Jag sa till Rolf Hellberg (tillförordnad räddningschef) att ta in så mycket folk som behövs så vi inte utsätter människorna i Ludvika för något.

– Så vi tog in ganska många under 14 dagar och man kan misstänka att vi därför inte kommer att klara att hålla vår budget i år, säger Britt Marinder (S), ordförande för räddningsnämnden.

Räddningstjänstens budget är på 27 122 000 kronor. Vid stationen i Ludvika arbetar 39 personer inklusive administration och sju personer vid sotningen. I Ludvika finns dessutom deltidskår med 12 personer medan deltidskåren i Kopparberg (Ljusnarsberg) består av 18 personer, Nyhammar 11, Grängesberg 11 och Fredriksberg 14.

– Vi behöver mer folk till alla deltidskårerna för att kunna få till riktigt bra scheman, framhåller Britt Mariner.

Man söker också en ny brandmästare efter Åke Larsson som går i pension och en ersättare för Hans Katrin. Avdelningschefen har sagt upp sig och slutar den 31 juli. Dessutom behövs två brandmän till heltidskåren på grund av pensionsavgångar.