Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalen ser fram mot nytt bibliotek

/
  • Positiva. Personalen vid kommunbiblioteket i Malung är mycket positiva till den ombyggnad och utbyggnad av lokalerna som skall ske och man ser fram mot det nya biblioteket som kommer att tas i bruk någon gång försommaren 2008. Fr.v. Björn Sonesson, Christina Johansson, verksamhetschefen vid kulturförvaltningen Monica Danielsson, Inger Würth, Jenny Brandt och Margareta Steen.

Annons

- Vi ser verkligen fram mot det nya biblioteket och vi är övertygade om att det kommer att bli ett mycket fint bibliotek och ett lyft för hela verksamheten säger verksamhetschefen vid Malungs kulturförvaltning Monica Danielsson vid kommunbiblioteket i Malung.

När det nya biblioteket står helt färdigt är det handikappvänligt i två plan och man vet redan nu att det kommer att bli ett ljust, vackert och funktionellt bibliotek.

Det nya biblioteket kommer också att få ett sagorum som blir ett riktigt mysrum och barn- och ungdomsavdelningen kommer att bli ungefär lika stor som tidigare.

Det kommer också att finnas hörslingor i både en samlingslokal och ett sammanträdesrum och allt kommer att vara anpassat för alla former av handikapp och bland annat kommer man att mycket lättare kunna ta sig fram med rullstol innanför bibliotekets väggar.

- Tidigare har vi inte haft någon riktig samlingslokal och att vi för en sådan nu är mycket positivt och vi kommer att ha helt nya möjligheter att ha programverksamhet och kvällsaktiviteter för både vuxna, barn och ungdomar säger Monica Danielsson.

I det nya biblioteket kommer det också att inrymmas ett par studierum med datorer där man kan boka in sig för enskilt arbete och det kommer också att finnas ett annat arbetsrum där grupper kan sitta och arbeta. Dessutom kommer de nya lokaliteterna att innebära att man också får tillbaka utrymmen för släktforskningen som för närvarande är utlokaliserad till lokalhistoriska arkivet.

- Vi kommer att få betydligt större lokaler än tidigare på det nedre planet och ombyggnaden kommer också att göra att lokalerna totalt sett kommer att bli mycket bra ocn mera funktionsdugliga än tidigare. Vi kommer att få ett ordentligt lyft och de som kommer när nya biblioteket kommer inte att känna igen sig. Det kommer att mötas av ett fantastiskt bibliotek. Det är vi alla som arbetar här övertygade om säger verksamhetschefen Monica Danielsson.

Allt tyder om man tittar på de lösningar man arbetat fram med den här ombyggnaden att det kommer att bli ett mycket högklassigt bibliotek och om tidsramen håller då det gäller ombyggnaden kan man räkna med att det nya toppmoderna biblioteket mitt i centrala Malung kommer att invigas någon gång på försommaren om drygt ett år. Under tiden som ombyggnaden sker kommer biblioteksverksamhet bland annat att finnas i Jannesgården och en hel del av bokbeståndet har man också placerat ut i bland annat skolor men större delen finns i förråd.

Den stora stridsfrågan bland kommunens politiker var om biblioteket skulle inrymmas i "Mötesplats Malung" i kvarteret Fällen eller om en ombyggnad av de nuvarande bibliotekslokalerna skulle göras och då bedslutade man om det senare. Vilket torde vara ett mycket klokt beslut med tanke på det centrala läge i centrala Malung som biblioteket kommer att ha även i framtiden.

Mer läsning

Annons