Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Personalen är förbannad"

– Vår personal är förbannad, de vill att processen ska gå snabbare så de får besked åt något håll.
– Situationen har skapat stor oro bland personalen, säger Michael Signäs, vd för Dala Måltidsservice.

Företaget fortsätter kampen för att få fortsätta att leverera maten till äldreomsorgen i Ludvika kommun. Man har överklagat det för Dala Måltidsservice negativa beslutet i förvaltningsrätten i Falun till kammarrätten i Sundsvall.

På fredagen kunde Michael Signäs notera viss framgång. Kammarrätten gick då företaget till mötes genom att besluta att kommunen inte får teckna avtal med Sodexo om matleveranserna.

Detta beslut gäller tills "annat har bestämts" och med det menas när kammarrätten tagit ställning till Dala Måltidsservice ansökan om prövningstillstånd.

Beslutet innebär också att Dala Måltidsservice tills vidare fortsätter att leverera mat till pensionärer som har denna service.

– Vi har ett löpande tvåmånaders avtal med kommunen. Nu hoppas jag för vår personals skull att vi så snart som möjligt får ett positivt besked från kammarrätten, framhåller Michael Signäs.

Orsaken till att Dala Måltidsservice överklagade kommunens beslut att anta anbudet från konkurrenten Sodexo, var att man anser att Sodexo inte klarar att uppfylla de krav som Ludvika kommun ställt i upphandlingen.

I potten för Dala Måltidsservice ligger ett treårigt avtal och 20-talet arbeten i lasarettsköket i Ludvika. När anbuden offentliggjordes i maj framkom att Sodexos bud låg på 7,3 miljoner kronor per år, vilket var 3,6 miljoner lägre än budet från Dala Måltidsservice.

Ulrik Alexandersson är affärsutvecklare vid Sodexo:

– Jag visste inte om beslutet i kammarrätten. Men beslutet spelar egentligen ingen roll för oss, det enda är att processen blir fördröjd. Vi vill naturligtvis komma i gång så fort som möjligt.

Klarar ni att uppfylla kraven i upphandlingen?

– Ännu har vi ju inte ens ett avtal, men om vi hade ansett att vi inte kan uppfylla kraven så hade vi inte lämnat anbud.

Om ni får ett avtal med Ludvika kommun, var kommer maten att tillagas?

– Kan vi inte prata om det när vi väl har ett avtal?

Är det uteslutet at ni kommer att tillaga maten i lasarettsköket i Ludvika?

– Kommunen har i upphandlingen inte erbjudit något kök så då måste vi de facto tillaga maten någon annanstans, svarar Ulrik Alexandersson.

Sodexo har huvudkontor i Stockholm och storkök i Märsta.

– Där tillagas 6 000 till 8 000 portioner om dagen, upplyser Alexandersson.