Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personaldagar utvecklar förskolan

Katarina Gustafsson (KD) hävdade (12/9) att föräldrar blir strandsatta när kommunens förskolor utbildar personal.

Inom barnomsorgen läggs personaldagar ut med jämna mellanrum. Vid sådana tillfällen informeras alltid föräldrarna. Verksamheten stänger aldrig helt, utan erbjuder alltid de föräldrar som har behov hjälp genom vikarier alternativt närliggande förskola. Det finns en lyhördhet i organisationen för barnens behov.

Viktigt är att man som vårdnadshavare talar vilka behov man har och vad man tror blir bäst för sitt barn. Att hålla alla avdelningar öppna vid personaldagar ger extrakostnader. Därför väljer kommunen att samverka med vårdnadshavarna och använda personalen där den behövs bäst.

Att det öppnar många nya barnomsorgsplatser känns positivt. Tre nya avdelningar har öppnat vid Gruvrisskolan och ytterligare fyra öppnar under hösten. Även i Bjursås har nya platser tillkommit och i Kvarnbergsskolan samt Slättaskogen startar bygget av nya förskoleavdelningar kring årsskiftet.

Monica Enarsson (S)

vice ordförande i

skolnämnden

Jonny Gahnshag (S)

kommunalråd i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare