Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pernillas syster: "Det känns skönt att något äntligen händer"

– Det känns verkligen skönt att något äntligen händer. Samtidigt vågar jag inte heller hoppas på för mycket. Det säger den mördade Pernilla Theorins syster, Anna, om att en misstänkt gärningsman nu på sannolika skäl sitter häktad för mordet på Pernilla.

– För mig är det ingen tvekan om att det är rätt person som de tagit, säger Anna när DT når henne i Stockholm där hon är bosatt.

I drygt sex år han hon slitits mellan hopp och misstro kring möjligheten att mordet på hennes syster skulle kunna lösas.

– För mig finns det inget tvivel om att det är rätt person som nu har gripits. Att han var kapabel till att göra något sådant här fick jag klart för mig efter att ha sett vad han dömts för i andra ärenden, säger Anna.

Den häktade har tidigare förekommit i utredningen, bland annat efter att hans DNA påträffats i den brunna lägenheten. Mannen själv hävdade då att han och Pernilla haft ett flyktigt förhållande och att han därför tidigare befunnit sig i hennes lägenhet och då lämnat spår efter sig.

– Pernilla skulle inte för en sekund ha haft något ihop med honom. Det skulle aldrig ha hänt och det är jag helt säker på, säger Anna som nu hopps att ärendet går mot ett avslut.

Hoppfull är också Alf Theorin, pappa till Pernilla och Anna.

– Naturligtvis vill vi att hela det här ärendet ska kunna lösas. Samtidigt vet jag inte om de har något som binder honom den här gången heller. Jag känner en viss oro när polisen nu går ut och efterlyser fler vittnen, säger Alf.

Han berättar att Pernilla skulle ha fyllt 37 år i måndags.

– Det hade varit intressant att få veta hur hon skulle ha varit i dag. För mig är hon 31 år, det är ju så jag minns henne, säger Alf Theorin.