Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pernilla sitter gärna guldkant på tillvaron

De som vinner en middag lagad av Pernilla Sterner kan förvänta sig en minnesvärd kväll.
– Ja, de kommer att få äta en väldigt god middag lagad med själ och hjärta. Och jag kommer att skämma bort dem, säger hon.

Förra året kom Pernilla Sterner till en punkt då hon ville göra något nytt. Hon är kock i grunden och har bland annat jobbat på krogar i Sälen, Dala Husby och Borlänge. Hon är även hudvårdskonsulent och van vid att arrangera fester.

– Jag funderade över varför man inte kunde blanda allt det till något bra, säger hon.

Sedan i april i år driver hon livsstilsföretaget P S Life is good i Borlänge. Hennes logga är ett träd med kurviga grenar.

– Jag tänker mig att jag är stammen och grenarna allt som kan innefattas i företaget. Allt sker ju i samråd med kunderna och det är det som är så spännande. Jag har väldigt högt i tak och vill hålla på med allt som är kul, säger Pernilla.

Några av "grenarna" är tjejträffar med behandlingar, matlagningskurser, festfixning och catering. Sedan hon började har Pernilla arrangerat trädgårdsfester hemma hos kunder och ölprovningar i sin egen lokal i Borlänge centrum. Hon har också hållit föreläsning och lagat mat hemma hos två födelsedagsbarn.

– Det ena var en tolvåring som hade fått det i present av sin farmor, så han och jag lagade maten tillsammans. Det var hur roligt som helst, berättar Pernilla.

Än törs hon inte satsa helt på företaget utan vikarierar också som kock i Borlänge för att försörja sig.

– Jag har massor av idéer, drömmar och saker på gång. Vi får se vart allt leder, säger hon.