Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Permanentar utanförskapet

IM är ett introduktionsprogram på gymnasienivå för ungdomar som av olika skäl inte klarat grundskolan. Det kan röra sig om ungdomar med handikapp, ungdomar som lever i en orolig miljö eller som hamnat snett. Det kan också röra sig om invandrare och flyktingar.

Tidigare har strävan varit att integrera dessa ungdomar genom att sprida ut dem på olika skolar. Det är tydligt visat att det innebär ett lyft för dem såväl resultatmässigt i skolan som rent socialt att studera tillsammans med mer studiemotiverade kamrater.

Den rödgröna majoriteten väljer att nu göra tvärt om. Man sätter alla dessa elever på samma ställe. Som vi i Folkpartiet ser det riskerar denna politik att göra utanförskapet permanent för dessa elever. Utanförskap är inte bara en personlig tragedi och allmänt kostsamt för samhället. Det riskerar även att skapa djupa och långvariga problem. Ett liberalt samhällsbygge kan aldrig acceptera detta. Vi i Folkpartiet anser att alla förtjänar en chans och vi vänder oss emot denna politik.

Åsa Nilser

Fredrik Adolphson

Svante Parsjö-Tegnér

för Folkpartiet Liberalerna i Falun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare