Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Per Bransell ny Vettrisveterinär

Det är välkände Per Bransell från Falu Djursjukhus, som blir Vettris nya veterinär i Falun.
På måndag slår han upp portarna till kliniken, men redan på lördag hålls Öppet Hus.

Annons

Med sig från djursjukhuset tar Per Bransell de två legitimerade djursjukskötarna Anna Olson och Cecilia Holmer. Båda, precis som Per Bransell, med många års erfarenhet inom djursjukvården.

- Efter 12 år som anställd på Falu Djursjukhus kände jag att det var dags. Jag ville bli min egen och fick erbjudandet att bli delägare här, säger Per Bransell.

Han har de senaste åren främst specialiserat sig på djurens tänder, och kommer även framdeles att ha en fullt utrustad tandavdelning på Vettriskliniken.

- På djursjukhus blir det så att man mer och mer specialiserar sig, men här på Vettriskliniken kommer jag att få arbeta på ett betydligt mer varierande sätt, förklarar Per Bransell.

Han är veterinär sedan 1999 och utexaminerad specialist i hundens och kattens sjukdomar 2008. Den nya kliniken är fullt utrustad med röntgen, operationsavdelning och internlaboratorium.

- För vår del betyder det att vi ska kunna serva med allt som inte kräver övernattning, samtidigt som den mindre enheten innebär en lugnare miljö för våra patienter, säger Per Bransell.

Till en början håller kliniken, vägg ivägg med nya Arken Zoo på Trossvägen, öppet ordinarie tid måndag-fredag. På sikt, om efterfrågan finns, kan det dock bli aktuellt att utöka med både kvälls- och helgöppet.

Men nu först Öppet Hus för alla intresserade på lördag, och sedan start för verksamheten på måndag morgon.

När det gäller specifika tandfrågor lovar Per Bransell också att fortsätta svara Djurlivs läsare på dem, så fort han hunnit komma i gång på den nya kliniken.