Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pepe´s cup för 30:e gången

Nu i helgen arrangeras Pepe´s cup för 30:e gången. Jubileumsåret har lockat 55 deltagande lag.

– Vi krockar med Dalecarlia cup, som numera ligger på samma datum som vi, och det är inte bra. Det har helt klart påverkat anmälningsläget, säger Pepe Hernandez, mannen bakom cupen.

Med 55 lag på plats är det ändå många barn och ledare som kommer till Vansbro för att spela fotboll.

Läs också: De får utforma nya rondellen i Vansbro

Läs också: Fotbollsskolan i Dala Järna

Och oavsett hur det går, är det ingen som åker hem tomhänt från cupen.

Som vanligt är det pokal till alla lag och medaljer till alla barn.

– Dessutom får alla deltagare en tröja. För mig är det viktigt att alla får priser, och känner att det har varit roligt att vara med på cupen, säger Pepe Hernandez.

Första gången cupen spelades fanns endast fyra deltagande lag med - som mest har det varit 120.

– Jag trodde väl inte att cupen skulle hålla på under så här många år, när jag drog igång den en gång i tiden. Men jag ångrar ingenting, det har varit roliga år, säger Pepe Hernandez.

Vad har varit roligast?

– Oj, vad svårt. Det har varit mycket som har varit roligt. Men jag träffar folk runt om i Sverige, som kommer fram till mig och säger att de har varit med på min cup. Sådana möten känns lite extra. Men det som driver mig är att barnen ska ha roligt och få spela fotboll, säger Pepe Hernandez.

Jubileumscupen har som sagt lockat 55 deltagande lag, och krocken med Dalecarlia cup kan göra att Pepe´s cup flyttar på sig nästa år.

– Jag ska i alla fall ta en diskussion med Vansbro AIK och dess fotbollssektion, som är med och arrangerar. hur vi ska göra framöver. Men det är svårt att flytta på cupen också, då det är semestertider och annat som spelar in, säger Pepe Hernandez.

Under årens lopp är det cirka 4 600 lag som deltagit i cupen.

Läs alla nyheter från Vansbro