Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärer i ny protest mot indragningen av Mjuka Linjen

Ett femtiotal ur den äldre delen av Faluns medborgare slöt vid lunchtid upp på Stora Torget i Falun för att på nytt framföra sina åsikter om busstrafiken i centrala falun. Mottagare var det centerpartistiska kommunalrådet Joakim Storck.
– Jag tycker det är skandal som Falu kommun beter sig mot sina äldre medborgare, det hävdade bestämt Ulla-Britt Nilsson, 73 år, och boende på Kvarnberget.

Gruppen med pensionärer, vissa med hjälp av rollatorer, permobiler, kryckor och käppar, hade samlats kring kommunalrådet Joakim Storck (c), för debattera om stadstrafiken och Mjuka Linjen i Falun.

– På Kvarnberget bor det väldigt många äldre människor och väldigt många som inte klarar att gå ner till en busshållsplats. Nu är det glädjande att han (Joakim Stork) säger att bussen ska komma tillbaka. Men jag tycker att det är Mjuka Linjen som ska gå, säger Ulla-Britt Nilsson.

Flera av mötesdeltagarna ifrågasatte nyttan av att det behöver gå bussar var femte minut mellan Falun och Borlänge. Andra framförde egna erfarenheter av bussar med väldigt lite passagerare, som ansågs kunna dras in i stället för att Mjuka Linjen försvinner.

– Väldigt många av de äldre på Kvarnberget har flyttat dit för att bussarna och Mjuka Linjen gick där och de är ju helt strandsatta nu, berättar Ulla-Britt Nilsson samtidigt som hon stöder sig på sin krycka.

Hur förflyttar du dig när du behöver?

– Jag får tigga skjuts, säger Ulla-Britt med en tydlig nick mot en kvinna som står bredvid henne. Eller så jag väl linka så mycket det går, med min artros och mina reumatiska åkommor.

Läs mer: Upprörda pensionärer demonstrerade mot nedläggningen av Mjuka linjen

Läs mer: Missnöje från resenärer då Mjuka linjen i Falun dras in