Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärer fräschade upp trafikreglerna

Hur ska man egentligen blinka i en cirkulationsplats? Hur borde hastighetsanpassningarna se ut? När ska man sluta åka bil? Detta var frågor som kom upp när pensionärerna diskuterade dagens trafiksituationer.

I torsdags arrangerade det kommunala pensionärsrådet i Vansbro tillsammans med PRO Vansbro och PRO Dalarnas Trafiksäkerhetsråd en kurs för bättre säkerhet i trafiken. Ett tiotal pensionärer deltog och fick lyssna till Stieg Eklööf som informerade om dagens trafikregler och inbjöd till diskussion.

– Fram till september i år har 34 stycken dödats i trafiken, 13 av dem var över 65. Det är alltså 38 procent av dem som dött som är i vår ålder, det måste vi se till att minska, säger Stieg.

Under de tre timmar som träffen pågick diskuterades allt från hur man sköter bilen till hur hastighetsanpassningar borde se ut. Man diskuterade även medvetna och omedvetna felbeteenden, bra och dåliga attityder samt att ha bra beredskap i trafiken.

– Det är jättebra att det anordnas en sån här kurs, det är bara synd att inte fler deltar, säger Mona Bark.