Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pengarna tillbaka efter U2-kaoset

Den som inte kan gå på den uppskjutna U2-konserten i Globen på tisdag får pengarna tillbaka, meddelar arrangören.
Samtidigt uppger Expressen att den person som tog med sig en pistol in på arenan är identifierad.

Annons

Söndagens konsert ställdes in i sista sekund på grund av en säkerhetsbrist. Enligt polisen rör det sig om ett misstänkt vapenbrott, och Aftonbladet skriver att en man ska ha tagit sig igenom säkerhetskontrollen med en pistol. Globen utrymdes och tusentals fans fick vänta i timmar medan polisen genomsökte arenan. Sedan kom beskedet att konserten skjuts upp till på tisdag.

Det är jätte, jättetrist. Vi har inte möjlighet att gå då, säger Fanny Lövbom som rest till Stockholm från Skellefteå för att gå på konserten.

"Väntat nio månader"

Samma upplevelse hade Martin Westerberg:

Det är hemskt. Vi har väntat på detta i nio månader och betalat mycket pengar. Vi kan inte ens gå på tisdag, säger han.

Enligt honom var det många vakter som rörde sig i arenan innan beskedet om att alla skulle lämna Globen kom.

Konserten skjuts nu upp till tisdag kväll, då samtliga biljetter ska vara giltiga. Konsertarrangören Live Nation meddelar också att den som inte vill eller kan gå på tisdagens spelning kan få kompensation.

De som har köpt biljetter får gå tillbaka dit man köpte biljetten så får man pengarna tillbaka, säger Live Nations styrelseordförande Thomas Johansson

Resor till och från Stockholm och eventuella hotellkostnader ersätts dock inte.

Nej, det kan vi inte stå för, säger Thomas Johansson.

Fallet överlämnat

Enligt tidningen Expressen har den person som misstänks ha fört med sig en pistol i på arenan identifierats. Fallet utreds nu av Särskilda åklagarkammaren, den enhet som utreder poliser eller civilanställda.

Det kan röra sig om någon form av misstag, säger kommissarie Jan Friberg, som fått in anmälan, till Expressen.

TT söker företrädare för Särskilda åklagarkammaren.

Enligt Live Nations styrelseordförande Thomas Johansson är detta, så vitt han vet, första gången man ställer in en konsert på grund av en säkerhetsbrist.

Han vill inte gå in på detaljer om vad säkerhetsbristen bestod i. Inte heller polisen vill lämna mer information om händelsen utöver att arenan utrymts sedan arrangören meddelat att "säkerheten inte hade fungerat tillfredsställande" och att anmälan om vapenbrott skrevs efter uppgifter från arrangören.

Söndagskvällens U2-konsert skulle ha varit bandets tredje av fyra i Stockholm.