Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pedersen mot VM-guld

Annons

Nicki Pedersen är på god väg mot karriärens andra VM-guld. Pedersen vann deltävlingen i Prag på maximal poäng och leder nu VM-serien med 27 poäng före Leigh Adams.

Andreas Jonssons tävling slutade på sjukhus med en ny axelskada, även Antonio Lindbäck tvingades bryta tävlingen.

Andreas Jonsson var på väg mot en plats i semifinalen när olyckan var framme. Jonsson låg tvåa i heatet när han fick ett kast i ingången till en kurva. Jonsson klarade den situationen men när cykeln studsade på en vall i banan var han chanslös att hålla sig kvar.

Med full kraft kraschade Jonsson in i luftstaketet och han högra axel fick ta emot den värsta smällen. Jonsson reste sig ganska snabbt efter vurpan men hade mycket ont och kunde inte ta av sig hjälmen själv.

Jonsson undersöktes av tävlingsläkaren under tävlingen men åkte också till sjukhus efter tävlingen för att få axeln undersökt.

Jonssons VM-säsong har varit som en berg-och-dal-bana. Han kraschade i den andra VM-deltävlingen i Wroclaw men kom tillbaka relativt snabbt och kunde vinna VM-tävlingen på Parken i Köpenhamn.

Men efter den segern kraschade Jonsson under en ligamatch i Polen och slog i den skadade axeln på nytt. Jonsson gjorde comeback i lag-VM och hade två ligamatcher i kroppen innan kraschen i Prag.

Inte heller Antonio Lindbäck kunde fullfölja tävlingen. Lindbäck kom sist i sina två inledande heat. Fick sedan hjälp att tejpa sin skadade hand ytterligare men gav upp redan efter ett varv i sitt tredje heat och bröt tävlingen.

Nicki Pedersen hade däremot inga problem. Han vann sina fem heat under grundtävlingen överlägset och fortsatte med att vinna semifinalen i stor stil.

I finalen mötte Pedersen Rune Holta, Jaroslaw Hampel och Scott Nicholls. Ingen av dessa finns med i toppstriden av VM-serien vilket också gynnade Pedersen.

Redan efter ett och en halvt varv i finalen hade Pedersen ryckt ifrån de övriga och vann före Hampel och Holta. Pedersen leder nu VM-serien med hela 27 poäng före Leigh Adams och 35 före Hans Andersen.

Nästa VM-deltävling körs i småländska Målilla den 11 augusti. Till den tävlingen har Fredrik Lindgren ett wild card. Frågan är om Jonsson och Lindbäck är tillräckligt friska för att kunna köra då.

TT

Mer läsning

Annons