Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peace & Love ville sälja till Sweden Rock

Sweden rock festival har erbjudits att köpa in sig i krisdrabbade Peace & Love.

Peace & Love kunde tidigare i veckan berätta att nästa års festival är räddad. Med bidrag från kommunen på 2,4 miljoner och en överenskommelse med leverantörer om att skriva av hälften av fodringarna på 13 miljoner kronor ska det gå att köra ännu en festival. De första biljetterna släpptes i dag.

Samtidigt avslöjar Per Sinding Larsson på sin blogg PSL att man nu har gått ut och erbjudit Sweden rock ett delägarskap i festivalen. Sweden rocks vice VD Martin Forssman säger dock att hårdrocksfestivalen valt att tacka nej till erbjudandet.

– Det stämmer att vi för en tid sedan fick erbjudande om att köpa in oss i Peace & Love. Jag och vår VD, Mats Natvig, träffade deras ägare och styrelseordförande för några veckor sedan, gick igenom siffror och diskuterade förutsättningar för ett köp. Det var en mycket intressant och trevlig heldagsdiskussion, men efter några dagars noggrant övervägande tog vår styrelse – där jag och Mats ingår – ett enhälligt beslut om att tacka nej, säger han till PSL.

Även Peace & Love bekräftar att samtal om delägarskap. Enligt Presschef Ronny Mattsson är man öppna för nya sätt att säkra festivalens framtid och att de förts samtal med en annan av rikets största festivaler – Sweden Rock – om delägarskap.

– Vi har i det läge vi varit i sett oss om efter olika sätt att försöka lösa den situation vi hamnat i kring vår framtid på olika sätt. Överlag har vi samtal med andra aktörer i branschen på olika sätt, vilket är något fullständigt naturligt, säger Ronny Mattsson.

Har erbjudande om delägarskap gått ut till fler festivaler/aktörer?

– Vi för kontinuerligt dialog med olika samarbetspartners på olika sätt. Dessa samtal är inget som vi går in i detalj på om det inte är klart eller medan de eventuellt pågår. Vår svåra ekonomiska situation är nu löst, men vi är alltid öppna för dialog kring olika samarbeten som kan vara gynnande för båda parter i framtiden.

Kan P&L:s värdegrund stå kvar orubbad om den blir mer kommersiellt inriktad och där vinstintressen kan komma att styra?

– Vår värdegrund är viktig och därför något som vi ser som viktigt att kunna bibehålla i så stor utsträckning som möjligt även i framtiden. Vår värdegrund är ett viktigt fundament för oss.