Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peace & Love ser över förlustbringande verksamheter

En del av Peace & Loves projekt har gått med förlust.
De verksamheter som ligger utanför själva festivalen ses nu över.
– Vi för en löpande dialog med våra största leverantörer, säger vd Dan Sonesson om den akuta krisen.

Annons

Peace & Love AB har likviditetsproblem. Bolaget släpar efter med betalningar.

Bolaget saknar pengar till räkningarna.

Dan Sonesson uppger att en löpande dialog förs med de största fordringsägarna och att bolaget försöker betala de mindre så fort det går.

– Vi måste få betalt för egna fakturor innan vi kan betala leverantörer.

Vad är orsaken till den akuta likviditetskrisen?

– Vi är långt ifrån klara med resultatet för året. Men min bedömning just nu är att festivalen Peace & Love 2012 gått runt. En del andra projekt och verksamheter har bedrivits under året, och vissa av dem har gått med förlust. Vi har arbetat en tid med att se över verksamheter som ligger utanför själva festivalen, värdera dessa och förändra dem, avyttra dem, låta dem ta paus eller lägga ned dem. Detta arbete pågår, säger Dan Sonesson.

Ni är hoppfulla om att inom en snar framtid ha en lösning?

– Ja, vi håller på med ett stort arbete för att stärka Peace & Love inför framtiden. Vi hoppas kunna presentera spännande nyheter inom några veckor.

Kommunledningen är informerad om situationen. Vilket budskap har ni förmedlat till dem?

– Kommunen är en av våra allra viktigaste samarbetspartners. Vi träffar dem löpande. De har fått information att festivalen gått bra mot bakgrund av ett väldigt svårt år för många festivaler. Att andra verksamheter gått mindre bra och att de ses över. Vi för också en dialog om hur vi ytterligare kan utveckla och stärka samarbetet.