Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Peace & Love kan aldrig dö"

Genomslagskraften var enorm efter DT:s avslöjande om Peace & Loves återkomst och slog ner som en bomb i hela landet.

- Peace & Love kan aldrig dö, säger Jesper Heed till DT.

Det har varit ett tufft år. Men för Jesper har det aldrig funnits några tvivel om att Peace & Love skulle komma tillbaka i någon form.

- Det fanns inte i min värld att det skulle ta slut. Det gick fort de sista åren och det växte sig för stort på höjden. Det misstagen vi gjorde kommer vi aldrig att göra om, förklarar Jesper.
- Vår grundvision har alltid varit mycket större än själva festivalen. Visionen kan aldrig dö. Det är inte storleken på eventet som är det väsentliga. Det har det heller aldrig varit. Det viktiga är att idéerna utvecklas och att budskapet förs vidare. Peace & Love är och har alltid varit en manifestation mot våld och rasism, säger Jesper.
Den nystart som Peace & Love nu står inför innebär mycket arbete och många frågor som ska redas ut.
- Det som har hänt är att vi lämnat in en tillståndsansökan om ett kulturevenemang där Peace & Love Foundation står som arrangör. Vi kan inte säga så mycket mer om eventet idag, än vad som står i denna ansökan, säger Jesper.
- Nu har vi chansen att bygga upp allt från grunden igen och innan nyår vet vi mer om vad som kommer att hända till sommaren. Det får vi återkomma till. Den kraft som Peace & Love står för kan aldrig slockna och försvinna, avslutar Jesper.