Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peace & Love City så mycket mer än bandy: "Ett namn som inkluderar fler än de 40 som är ute på tunet"

Sedan Borlänge Bandy bytte namn till Peace & Love City har klubben fått utstå en del gliringar i sociala medier. Märkligt tycker Kevin Brown. – Har man inte kunskap är det battre att bara observera och se vad som händer, menar anfallaren.

Annons

När Borlänge Bandy på en presskonferens presenterade nyheten att de kommer heta Peace & Love City väckte det starka reaktioner i bandy-Sverige.

Humoristiska inlägg varvades med skarpare ord mot det nya namnet. Kevin Brown, som till vardags jobbar på en skola i Borlänge där 95 procent av eleverna har utländsk bakgrund, tycker att det är olyckligt.

Kewin Brown spelar för Peace & Love City från Borlänge.

– Man får räkna med lite reaktioner när man byter namn till ett namn som det här. Humor i all ära, det kom en del roliga saker. Men när man pratar om varumärken och lansering i bandy-Sverige så måste man vara oerhört tydlig med att varje förening gör det som är nödvändigt för just den föreningen, säger han och utvecklar:

– Klubbar som Dalkurd och Brage samt Somalia Bandy är några föreningar som jobbar hårt med integration. Vi tycker bandy är en fin sport, namnet är inte bara hakuna matata, men det är ett namn som inkluderar fler än de 40 till 60 personer som är ute på tunet och håller på med bandyn.

Man ska alltså se det här som något större?

– Idrott har en väldigt stor betydelse. Och extra viktig i Borlänge där den statistik vi ser när det gäller exempelvis brott, och samhällsförändringen som skett på kort tid, gör att det är oerhört viktigt att vi som kan ta en roll i samhället också gör det.

– Vi inom Borlänge som dagligen jobbar och brinner för bandyn i det stora hela hade inte tagit beslutet om vi inte trodde det var gynnsamt för bandyn och staden långsiktigt. Om man inte skapar ringar så kommer det inte bli fler ringar på vattnet heller, det här är ett steg i en process.

Kevin Brown kommer från Stockholm och har innan han kom till Borlänge bott och spelat bandy med Ljusdals BK.

Annons