Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Peace & Love bokar helt rätt"

Peace & Loves huvudakt Depeche Mode är en stor artist efter en gapande tom plånbok.
Under torsdagen släppes ytterligare tio artister som spelar på festivalen, bland annat Håkan Hellström och Iggy & The Stooges.
Men Depeche Mode är ändå en befogad bokning och övriga akter är klockrena, anser Aftonbladets nöjesjournalist - och festivalveteran - Håkan Steen.

– Det är vad de måste göra i det här läget med tanke på Bråvalla festivals bokningar och även med tanke på hur man tidigare har skämt bort sin publik. Då räknar de med stora akter. Depeche Mode är inte lika heta nu som de var för några år sedan. Men det är ändå ett legendariskt världsnamn. Men skivan som kommer i vår är bra, och då kan det hända att de blir hetare än vad de är just nu, säger Håkan Steen.

Vad tycker du om akterna som släpptes under torsdagen?

– Håkan Hellström är en klockren bokning. Han är den mest önskade artisten på festivalen och han är alltid väldigt bra på Peace & Love. Så det är fantastiskt att han har möjlighet att komma igen. Iggy & the stooges känns bekant, de har spelat förut. Men också det är en klockren bokning. Och Graveyard är en Sammantaget verkar det som sagt vara bra, framför allt Håkan då.

Har Peace & Love någon chans mot Bråvalla?

– Svårt att säga. Peace & Love är den etablerade festivalen med en massa goodwill och idéer. Det är en festival som många tycker om och har återvänt dit år efter år. Det är som ett slags Roskilde, det tycker jag att man inte ska släppa. x Bråvalla känns nu som ett antal stora akter på ett flygfält och inget mer.

Vad tror du om Peace & Loves framtid?

– Jag tror att det kommer att gå bra. Men artisterna måste plockas med större omsorg. Ett band som My Morning Jacket kan inte ha kostat lite, men spelade mitt i natten med väldigt lite publik samtidigt som Veronica Maggio var på stora scenen. Sedan måste man hitta de här bokningarna som kan samla hela festivalen. Rihanna var inte riktigt en sådan bokning, men Håkan Hellströms avslutning 2009 var det. Depeche Mode kan också bli en sådan konsert.