Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peace & Love återuppstår

Nu är det bestämt. Det blir Peace & Love nästa sommar – och arrangörerna vill gå tillbaka till rötterna. Det kan DT avslöja i dag.
– Vi känner ett stort stöd, säger Tiina Ohlsson, ordförande för Peace & Love Foundation som är ny huvudman för arrangemanget.

I våras begravdes Peace & Love, men nu återuppstår festivalen. Den ideella stiftelsen Peace & Love Foundation kommer att vara arrangör. Hur stor festivalen kommer att vara publikmässigt är inte bestämt. Klart är dock att de går tillbaka till rötterna med ett betydligt mindre format.

– Vi planerar för att vi ska ha ett Peace & Love-evenemang nästa sommar. Så luddigt är det faktiskt för närvarande. Det finns idéer men vi har inte format det klart än, säger Tiina Ohlsson, ordförande för den ideella organisationen Peace & Love Foundation och medlem i arbetsgruppen för nästa sommars festival.

När kommer festivalen att äga rum?

– Det är heller inte bestämt, vi har sökt tillstånd för flera veckor under sommaren så vi kan ha flera alternativ öppna.

Enligt föreningens tillståndsansökan till polisen så blir det någon gång mellan vecka 26 och vecka 30.

Hur tänker ni er konceptet?

– Vi vill manifestera tanken bakom Peace & Love. Det kommer att bli både forum och musikdelar även nästa sommar. Det blir en mötesplats för människor som delar vår vision. Det kommer inte att bli den gigantiska festivalen som vi sett tidigare, utan en omstart. Att ha förväntningar på Jay Z är inte realistiskt.

Var kommer området att ligga?

– Vi tänker oss centrum och Folkets park.

Kommer folk från gamla P&L att vara involverade på något sätt?

– Alldeles säkert, det kommer att var människor med som har jobbat för Peace & Love förut – och nya.

När släpper ni de första akterna?

– Vi arbetar febrilt nu. Inom en månad så är målet att vi kan presentera omfattning, innehåll och datum.

Hur har arbetet sett ut under sommaren?

– Det har växt fram. Vi har jobbat med Foundation under en tid och sedan har vi breddat oss och jobbat tillsammans med bland andra Jesper Heed för Peace & Love som helhet. Sedan har det förstärkts med samarbetspartners som jobbat intensivt för P/L. Både privata intressenter från Borlänge och Falun, kommunerna och Region Dalarna. Det finns ett starkt stöd.

Vilken artist vill du boka om du får drömma fritt?

– U2, men inte nästa sommar dock.