Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Peab ska bygga Ikea-varuhuset i Borlänge

Peab har tidigare byggt flera varuhus åt Ikea - de i Kalmar, Haparanda, Uppsala och Åbo.

Nu är parterna överens om en fortsättning.

Samarbetet gäller Ikeas expansionsplaner i Sverige, Norge och Finland.

Därmed också det planerade varuhuset på Norra Backa i Borlänge.

- Vi har inte fått någon konkret beställning. Men vi har fått ensamrätt. De närmaste tio varuhusen Ikea bygger i Norden tillfaller oss, När det blir i tid, det bestämmer Ikea, konstaterar Gösta Sjöström, informationschef vid Peab.

För Peab är samarbetet av stor betydelse:

- Det är ett de största uppdrag vi någonsin har fått. Tidigare har det varit engångsprojekt åt Ikea. Vi har fått ett uppdrag och byggt det. Sedan har det gått en tid och så har vi fått nästa uppdrag. Det här är första gången vi gör ett större samarbetsavtal, säger Gösta Sjöström.

Peab uppger att varuhusen ska byggas med hög kvalitet, lägre byggkostnader, kort byggtid, minimerad energiåtgång och miljöeffektiva lösningar.

När det gäller bygget i Borlänge har Ikea inte tagit det slutliga beslutet att bygga. Detaljplanen ligger hos regeringen för prövning. Kommunen hoppas på ett beslut under första halvåret 2011.