Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Passningen till Brynäs från Leksands lagkapten Jesper Ollas inför Gävledaladerbyt: "De går säkert på moln"

Han bytte Leksand mot Brynäs. Nu är Jesper Ollas tillbaka som lagkapten i sitt kära Leksands IF. På torsdag ställs han mot sitt gamla lag i Gavlerinken Arena där han firade SM-guld med rivalen. "Vi ska se till att det blir en jobbig afton", säger LIF-kaptenen.

Annons

LIVE: Torsdag 11:00: Följ lagens uppladdning inför derbyt – intervjuer med spelare och ledare

Det blir ett speciellt kaptensmöte i Gävle på torsdag. Båda kaptenerna har ett förflutet i båda klubbarna – Jesper Ollas vet exakt vad som gäller för att vinna klassikerfajten mellan Brynäs och Leksand.

Efter en intensiv start på SHL för Leksand med sju matcher, varav fem på bortais, på två två veckor fick laget ledigt över helgen och rustar nu som bäst inför nästa match – mot Brynäs.

– Det kom ganska välbehövligt. Det känns som att man knappt varit hemma i två veckor. Det är skönt att vi kan vässa på detaljerna. Vi har bara hunnit prata om det tidigare men inte haft möjlighet att träna, säger Jesper Ollas, lagkapten i Leksands IF.

Leksand var nära första trepoängaren senast mot Linköping, borta, men föll i förlängning. Jesper Ollas, med fem år i Brynäströjan bakom sig, konstaterar att det var ett steg i rätt riktning efter en tung start med bara två poäng på sju matcher.

Hur pratar ni i laget efter en sådan match och med tanke på den skrala poängskörden?

– Vi pratar om att lyfta fram det positiva. Vi känner att vi var minst lika bra, kanske till och med bättre, än Linköping. Det är klart vi måste ta med oss prestationen och känslan av att vi absolut kan hänga med i den här serien.

Nu väntar Brynäs i Gavlerinken Arena. Det var också där som Jesper Ollas firade SM-guldet i den svarta tröjan inför en kokande Gävlepublik, under sitt första år i Brynäs. Det är förstås en av höjdpunkterna i Brynäs – och landslagsplatsen i Tre Kronor.

Vad betyder matchen för dig?

– Klart det är lite speciellt. Jag har varit där i fem år och skapat en relation med klubben och folk. Men det ska bli jäkligt kul att komma dit och spela som leksing. Vi kommer att ha ett otroligt bra stöd.

LÄS MER: Jesper Ollas i lång intervju – om att återvända hem: "Ett självklart val"

Vad tycker du om Brynäs start?

– De har ett bra lag och de ska vara ett topplag. Det är ingenting konstigt. Jag är inte chockad över deras start.

– De går säkert på moln och tycker det är kul. Det ska vi ta vara på. De kommer kanske tro att det går lätt där ute, men vi ska se till att det blir en jobbig afton. Det är Brynäs som allt tryck på sig och ska vinna det här på förhand. Vi slår ur underläge och har alla möjligheter att åka dit med en skön känsla.

LÄS MER: Leksands Martin Karlsson efter ny uddamålsförlust: "Det känns jävligt bittert"

Det blir ett speciellt kaptensmöte i derbyt också då både du och Jacob Blomqvist spelat i båda föreningarna. Hur ser du på det?

– Det är skitkul att "Jacke" blivit kapten där, det är han väl värd. Vi vet båda historiken i klubbarna. Så det är speciellt. Vi vet hur mycket derbyt betyder och hur mycket båda lagen jobbar för framgång. Vi har god insyn i klubbarna och vet vad det handlar om. Det ska bara bli kul att möta Brynäs.

Vad är det bästa med ett Gävledaladerby?

– Det är mest inramningen. Det är sådant man känner av redan tidigt på värmningen. Jag hoppas att det blir en god stämning och positiv läktarkultur, så att det inte förstörs på något vis där. Jag hoppas att vi kan fortsätta ha samma goda stämning som vi alltid haft, säger Jesper Ollas.

LÄS MER: Leksandsbacken om tacklingen och avstängningen: "Fyra domare som inte reflekterar över någonting"