Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Partierna har spelat ut sin roll

Att sympatisera, liksom att tillhöra ett politiskt parti i dag, jämställer jag med gångna tiders olika religiösa sekter och dess anhängare. Demokrati ja, men partibildningen borde man kunna ersätta med något annat inom demokratins ramar.

Partiet är det som gäller. Folket som ser till att landet fungerar är intressant endast vart fjärde år. Däremellan är vi bara ett besvär som rubbar cirklarna för våra representanter i de olika partierna.

Ett exempel på hur genomskinligt detta med partier är, framgår tydligt av följande: Vi har ju en borgerlig allians som styr vårt land i dag och där samtliga statsråd är från dessa fyra borgerliga partier. Tidigare, under socialdemokratiskt styre, hade vi bara socialdemokratiska statsråd. Är det någon som tror att enbart blå eller röda politiker klarar av att styra landet beroende på vilket block som råkar inneha majoriteten för tillfället?

Jag inbillar mig att det finns skickliga människor på båda blockhalvorna som borde sitta på tunga poster i samhället oavsett vem som styr vårt land.

Hans Nygårdhs

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare