Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärssinen tvåmålsskytt för Finland

Annons

Han hittade målet två gånger redan i premiären, 5_0 över Ukraina.

Det stora målet för Timo Pärssinen är att ta nationens andra VM-guld.

Fast gruppkollegan och hemmanationen Ryssland vill säkert ha ett ord med i leken. Ryssarna imponerade när Danmark besegrades med hela 9_1. Hemmahjältarna gjorde mål redan i första bytet, ledde med 3_0 efter 3.54 och hade nio olika målskyttar, bland dem fixstjärnan Alexander Ovetjkin, Washington. Hemmaspelaren Alexej Morozov, Bars Kazan, var poängbäst med ett mål och två assist.

Timråstjärnan Pärssinen slog till två gånger i numerärt överläge i andra perioden då Finland avgjorde matchen genom att gå från 1_0 till 4_0. Däremot var han själv inte medveten om att han var sist på pucken på 3_0-målet efter 7.18 av den andra perioden.

4_0-målet gjorde han med en backhand på retur från målvakten Igor Karpenko.

Finland har tio NHL-spelare i sitt lag och fick på fredagen dessutom klart med Jere Lehtinen, Dallas. Två av NHL-förstärkningarna är målvakter och förre Linköpingsstjärnan Fredrik Norrena, Columbus, fick chansen i första matchen och tog samtliga Ukrainas 25 skott. Kari Lehtonen, Atlanta, utmanar om platsen som förstemålvakt.

Finland, som bara har en VM-seger _ i Sverige 1995 _ möter Danmark i nästa match på söndag och avslutar sedan gruppspelet mot hemmanationen Ryssland. USA vann enkelt över Österrike med 6_2 och Tjeckien besegrade Vitryssland med 8_2. Tomas Plekanec, Montreal, gjorde två av de tjeckiska målen.

TT

Mer läsning

Annons