Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärlorna putsades upp för visning

/
  • Välbesökt. Det vimlade av besökare på PD-området under hela tisdagen. Fordonsfantaster och andra flanerade runt bland de tjusiga
  • Publikens val. Johan Eriksson från Mora tog hem den mest hedersvärda titeln och fick fina pokaler att ställa hemma i bokhyllan som pris.  Foto: Magnus Larsson

Annons

Big Wheels Malung arrangerade den sjunde Västerdalsträffen i samband med dansbandsveckan. Det blev en lyckad träff, trots att vädret inte bjöd på de bästa förutsättningarna.

- En stor publik njöt trots allt av de ståtliga fordonen och åt kolbullar med fläsk mellan skurarna. Men det var synd att orkestern var tvungna att sluta spela på grund av regnet, säger Magnus Larsson, en av arrangörerna.

Det var många och långväga gäster som kommit till PD-området för att visa upp sina gamla pärlor. De flesta var från Dalarna och Värmland, men det fanns även en hel del norrmän på plats.

Publiken kunde rösta på fordonen i utställningstävlingen. Det var 180 fordon som tävlade i sex klasser. Den mest prestigefyllda titeln av alla, "publikens val", gick till Johan Erikssons Dodge Viper. Bilen var enligt besökarna det absolut finaste fordonet på plats, alla kategorier.

De andra vinnarna var: Bilklassen och klassen europeiska bilar: Urban Lagerberg från Malung (Volvo PV 1947). Epa traktor-klassen: Jens och Johan Sjöström från Yttermalung (El camino). Lådbilsklassen: Eric Gunnarsson från Yttermalung. MC-klassen: Johan Eriksson från Mora (Harley Davidsson). Mopedklassen: Eivor Jansson från Malung (Monarperd).

Mer läsning

Annons