Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkförvaltningen: "Nu har vi fått nog"

/
  • Vanlig syn i centrala Malung. Parkförvaltningen har fått lägga ner åtskilliga arbetstimmar för att städa upp och återställa ordningen efter vandalernas framfart. Något som kostat skattebetalarna tusentals kronor.  Foto: Pentti Suhonen 

Annons

Parkförvaltarna Tage Martinssons och Pentti Suhonens tisdagsmorgon började som den gjort sedan början av juni med rotryckta blomlådor och allmännedskräpning runt om i centrala Malung.

- Det får vara slut på det här nu, vi får ägna minst en timme varje dag åt att bara städa upp efter de här vandalerna, säger Pentti.

Ungdomarna som uppges vara i ålder 13-16 är kända av parkförvaltningen och man har upprepade gånger vädjat till dem om ett slut på skadegörelsen.

- Vi har hotat kontakta deras föräldrar om det hela men det har ingen som helst effekt, säger Tage Martinsson.

Sammantaget rör det sig om skadegörelse för tusentals kronor. Vandalerna har vid ett tillfälle eldat upp en affisch fäst vid scenen i grönlandsparken och det hela hade kunnat få ett betydligt olyckligare slut eftersom scenen är en träbyggnad. Man har också brutit sig in i ett elskåp vid nämnda plats och slagit av huvudströmmen.

- Vi har inte fått in någon anmälan om just de här incidenterna men vi har uppmärksammat det hela och vi vill gärna ha in tips från allmänheten om någon sett eller hört något om personerna i fråga, säger Lena Kruse vid Malungspolisen.

På parkförvaltningen vädjar man nu till föräldrarna att ta hand om sina barn så att man slipper det här i fortsättningen.

- Annars blir vi tvungna att gå till polisen och göra en anmälan så att det här får ett slut, säger Pentti Suhonen.

Mer läsning

Annons