Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parad av vittnen i IFK-rättegången

Annons

Vad visste, och tänkte, andra inom IFK Göteborg om de händelser som senare ledde åtal mot tre personer? Det är frågan när rättegången går vidare, med start i dag.

Förre klubbdirektören Mats Persson och förre kassören Jan Nilsson har åtalats för en rad ekonomiska brott. Spelaren Stefan Selakovic är åtalad för en mindre del, bland annat grovt penninghäleri, som han enligt åklagaren letts in i av Persson och Nilsson.

De misstänkta brotten inleddes i samband med att IFK Göteborg värvade Peter Ijeh från Malmö FF 2003. Klubben hade inte råd att betala, men Jan Nilsson gav Ijeh aktier för drygt 1,2 miljoner som gåva. Ekobrottsmyndigheten ser "gåvan" som en förtäckt lön, som undandrogs beskattning.

Fem ledamöter i IFK:s nuvarande styrelse kommer att vittna i tingsrätten under veckan. Bland de vittnen som kallats finns också förre ordföranden Bengt Halse, skatteexperten Ingemar Olsson, förre styrelseledamoten Thomas Ravelli och spelaragenten Kent Carlzon, som företrädde Selakovic när denne värvades till Göteborg i januari 2005.

Sex vittnen är kallade till dagens förhandling, bland dem Ingemar Olsson och Kent Carlzon.

TT

Mer läsning

Annons