Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Par med grismasker sköt med grön laser och hade sex

Först sköt det maskerade paret med grön laser mot två tonåringar som var ute och samlade Pokémonfigurer i Insjön. En stund senare orsakade de lätt trafikstockning då de såg ut att ha sex vid Hjultorgets vattenhjul.

Det var sent på fredag kväll som de båda tonåringarna gick ut för att samla Pokémonfigurer med sina mobiltelefoner.

– När de var vid Clas park mitt emot Handelsbanken i Insjön kom det plötsligt två personer emot dem, berättar tonåringarnas mamma.

– När de kom närmare visade det sig att de hade gummimasker som föreställde grishuvuden och de började skrika och vifta med en grön laser.

Den ena tonåringen fick laserstrålar i ansiktet, men klarade som tur var ögonen. Båda begav sig hem så fort som möjligt.

Detta hände någon gång mellan klockan 22-23 på fredag kväll.

– Tyvärr fick jag inte reda på vad som hänt förrän på lördagen, säger mamman som polisanmält händelsen.

– Det känns mycket obehagligt och det tycker barnen också.

Det grismaskförsedda parets framfart var dock inte slut i och med laserjakten på tonåringarna.

Flera personer såg sedan paret – som förutom maskerna hade t-shirtar med orden "King" och "Queen" på – vid det stora vattenhjulet invid riksväg 70 i Insjön.

Där orsakade paret en lättare trafikstockning då förbipassande trafikanter uppfattade det som om de hade sex mot hjulet.

– Folk körde väldigt sakta förbi och det fanns de som stannat vid vägkanten och tittade på, berättar en av bilisterna för dt.se.

– Jag var på väg hem från gymmet och höll på att köra rätt in i bilar framför mig.

Trafikanten som dt.se pratat med ringde polisen och berättade om det farliga trafikläget, men fick inget gehör.

Däremot har polisen tagit allvarligt på anmälan om laserjakten på tonåringarna.

– Att peka med grön laser mot folk kan ge allvarliga skador om det träffar ögonen, säger polis Daniel Hagthorpe i Leksand och han fortsätter:

– Om paret har haft sex vid vattenhjulet så kan det lyda under rubriken sexuellt ofredande – om folk blivit störda av det.

Läs mer blåljus här

Ladda hem nya versionen av DT:siPhone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:sAndroid-App här