Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappa läxade upp dotterns mobbare – döms för misshandel

Pappan blev ursinnig när dottern berättade om mobbningen i skolan. Han tog ut de tre plågoandarna ur klassrummet.
Exakt vad som hände i korridoren blev aldrig klarlagt. Men nu har pappan dömts för misshandel och olaga hot.

En högstadieelev på en skola i södra Dalarna blev kallad för player av tre andra elever. Hon påstods ha varit tillsammans med flera killar trots att hon hade en relation med en annan.

Trakasserierna fortsatte, vilket fick hennes pappa att ilskna till. Han åkte till skolan för att tala de tre eleverna till rätta.

De inblandades berättelser om vad som hände skiljer sig åt. Men en av eleverna har berättat hur pappan tog ett hårt tag om hans arm. I korridoren ska pappan sedan ha knuffat in honom i väggen och därefter greppat tag om hans hals och lyft upp honom.

Pappan gick och hämtade de två andra eleverna, som han därefter ska ha dragit hårt i håret. Han lät dem sitta på en bänk och hotade att skada dem om de inte slutade att mobba hans dotter.

Pappan säger att han kan ha tagit ett grepp om den första elevens arm när de gick ut ur klassrummet. Men i så fall var det inget hårt grepp. Han har varken knuffats eller tagit stryptag. Han var hård i rösten men att han skulle ha dragit någon i håret, stämmer inte.

Efteråt hörde han av sig till de inblandade och bad om ursäkt.

Falu tingsrätt tycker ändå att eleverna lämnat trovärdiga och detaljerade beskrivningar av det som hände. Deras berättelser får också delvis stöd av vittnesmål från en lärare.

Falu tingsrätt dömde därför pappan för misshandel och olaga hot till 75 timmars samhällstjänst. Han ska även betala totalt 17 000 kronor i skadestånd.