Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pallplatser för både Daniel Haglöf och Rasmus Mårthen i STCC

Det blev en trevlig STCC-helg på Gelleråsen i Karlskoga för dalaförarna. Daniel Haglöf från Borlänge blev trea i båda heaten och Moraföraren Rasmus Mårthen blev tvåa i söndagens race.

Annons

För Daniel Haglöf, PWR Racing Team, blev det två tredjeplatser i helgens race och han är nu femma i sammandraget.

– Det var väldigt svårkört idag och jag fajtades med en understyrd bil hela racet. Speeden räckte dock till att i kombination med taktisk körning hålla den jagande Volvon bakom mig över en hel racedistans. En riktig slitseger, säger Haglöf i ett pressmeddelande.

Hans stallkamrat Johan Kristoffersson är trea i sammandraget och hade en jobbig helg med punktering och allt.

– Jag känner mig extremt besviken över dagens resultat, säger Kristoffersson.

Totalledaren Richard Göransson hade ingen rolig tävlingshelg på Gelleråsen utanför Karlskoga. Stallkamraten Robert Dahlgren – som drabbades av ett virusangrepp och tvingades till ett sjukhusbesök efter förra helgens WTCC-tävling i Argentina – vann det poänggivande kvalet och det första racet. Efter en femteplats i det andra racet knaprade Dahlgren in 36 poäng på Göransson.

En god natts sömn hade gjort underverk.

– Jag kände mig mycket bättre och piggare i dag. Det var lite jobbigt de sju-åtta sista varven men jag försökte hålla upp tempot hela tiden för att hålla uppe koncentrationen, sade Dahlgren till SVT efter heatsegern.

Göransson var fyra i kvalet, nådde samma placering i race nummer ett men tvingades bryta det andra med elfel på bilen.

Det andra heatet vann Björn Wirdheim – en gång testförare för Jaguar i formel 1. Det var 36-åringens första seger i STCC efter debuten i våras.

– Det är jätteroligt. Vi gör framsteg hela tiden och det betyder jättemycket för teamet (Flash Engineering). Det är första segern sedan de kom tillbaka till STCC, sade Wirdheim.