Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Paljettblues och countryrötter med Jill

Countryrock. För Jill Johnson har dilemmat alltid varit att hon står och väger mellan två läger. Hon har en försiktig fot i sparsmakad lägereldscountry men står ännu stadigare i glittrig, traditionell truckåkarrock. Jag har svårt för det kommersiellt riviga anslaget hos denna gudabenådade sångerska.

Och det finns naturligtvis där även på hennes fjortonde album på vilket hon fått låtskrivarhjälp av Grammyprisade Liz Rose. Bland annat titelspåret Flirting with disaster och Roll my way är bredbent paljettblues som jag personligen kunnat vara utan. Men det finns flera inslag som fångar mitt intresse på Flirting with disaster. In one piece är en smärtsamt finstämd kärlekssång, The sound of leaving likaså. While you sleep är kanske skivans tydligaste hitballad och den har framförts bland annat hos Kalle Moraeus i svt.

Men allra bäst blir det när Jill Johnson vågar kila ner foten ordentligt bland countryns rötter. Med When we had it so good visar hon att hon är kapabel att skala bort krimskramset och skriva sorgsna melodier som likaväl kunnat vara värdiga storheter som Dolly Parton.