Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pakistan nästa för Stora Enso

Stora Enso har tecknat avtal med Packages Ltd. of Pakistan om att etablera ett samriskföretag inom förpackningskartong i Pakistan.

Stora Ensos inledande aktieinnehav blir 35 procent med ett åtagande att senare öka till 50 procent

Samriskföretaget kommer att omfatta verksamheten vid Kasur Bruk och en anläggning i Karachi, som båda för närvarande ägs av Packages Ltd.

Samriskföretaget kommer främst att producera förpackningar, som mjölkförpackningar, till lokala och internationella nyckelkunder på den snabbt växande pakistanska marknaden.

Företaget kommer att sysselsätta cirka 950 personer.

Som en del av avtalet har båda parter förbundit sig att under 2013 och 2014 genomföra ett omfattande investeringsprogram på 135 miljoner dollar.

– Det här är ett exempel på Stora Ensos satsningar på värdeskapande tillväxtmarknader. Den pakistanska marknaden med ökande efterfrågan på förpackningsprodukter och kartong erbjuder en attraktiv tillväxtmöjlighet för oss, säger Mats Nordlander, Stora Enso Renewable Packaging.