Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pajbakartävling och veterantraktorer på Bondens dag

På söndag arrangeras Bondens dag på Husby hembygdsgård. Arrangemanget är en del av den under helgen pågående Skördefesten i södra Dalarna och bjuder på allt från pajbakartävling till uppvisning veterantraktorer och bränning av trätjära.

Klockan 13.00 drar arrangemanget igång och pågår fram till 16.00 med bland annat torgmarknad med försäljning av lokala produkter, hantverkare av olika slag som visar och säljer sina alster, bygge av gärdesgård och guidning i de gamla byggnaderna. Besökarna kommer också att få se hur det gick till att tröska förr i tiden, och gamla traktorer kommer att visas upp. Eventuellt kan det också bli tal om uppvisning av plöjning med en veterantraktor.

Söndagens underhållning står den sjungande bonden Einar Forsberg och durspelaren Hambo - Johan för.

Den som vill delta i pajtävlingen måste lämna in tävlingsbidraget mellan 13.00 och 13.30. Efter att juryn har smakat sig igenom samtliga bidrag blir det prisutdelning 15.00.