Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påhlssonkedjan bakom Anaheims seger

Annons

Anaheim vann den första Stanley cup-finalen i ishockey över Ottawa med 3_2.

Samuel Påhlssons kedja låg bakom hemmatriumfen.

Den första drabbningen mellan Daniel Alfredssons offensiva Ottawakedja och Samuel Påhlssons defensiva Anaheimkedja vanns på taktisk knockout av Påhlsson|&|Co.

Moen fick också göra det avgörande målet i matchen, knappt tre minuter från slutet.

Ottawa låg på ordentligt i slutminuterna för att få till en kvittering och lagkaptenen Daniel Alfredsson var nära att få in kvitteringspucken vid ett par tillfällen.

Även tidigare i matchen, framför allt i ett power play i andra perioden, hade Ottawa ett gyllene läge att göra mål.

Ottawa gjorde det första målet, knappt två minuter in i matchen. Övertaget varade i nio minuter, tills Andy McDonald såg till att lagen kunde lämna isen för pausvila med ställningen 1_1.

Trots övertag hade Ottawa svårt att få igång spelet ordentligt. Laget hade vilat i åtta dagar sedan det blivit klart att det nått till finalen. Målvakten Ray Emery lämnade i den första perioden en del returer och verkade allt annat än säker i målet.

Emery repade sig dock i den andra perioden och var med några fina räddningar delaktig i att Ottawa återigen hamnade i överläge.

Det dröjde till den tredje perioden innan hemmalaget kunde utjämna. Och med knappa tre minuter kvar av matchen säkrade Travis Moen vinsten för Anaheim, assisterad av båda bröderna Niedermayer. Och med Samuel Påhlsson på isen.

Nästa match i finalserien spelas på onsdag, även då med Anaheim som hemmalag.

TT

Mer läsning

Annons