Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"På spelarfronten intet nytt"

Mora IK väntar på ytterligare ett lån från Frölunda.
Det skulle ha varit klart på fredagen, men inget besked kom under kvällen.

I bussen ner till Blekinge, för lördagens match mot hemmastarka Karlskrona, hade tränaren/sportchefen Patric Wener en hel del jobb att utföra. Ytterligare en spelare från Frölunda ska in i Moras lag enligt det avtal som tecknades när backen Mikael Wikstrand flyttade ner till "Sveriges framsida".

– De håller på, agenten och spelaren, pingisbollen går fram och tillbaka. Jag vet inte om det blir klart i kväll, säger Wener på fredagskvällen.

Den Frölundaspelare som Mora helst vill ha in är 19-årige Gustav Rydhal som redan spelat ett antal matcher med Mora den här säsongen.

Mora har bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna.

I torsdags blev det en tung förlust, 4–5, hemma mot Rögle, trots en tvåmålsledning i tredje perioden.

– Det var ingen bra match, slarvigt och lågt tempo om vi jämför med matchen mot Djurgården. Det var som två skilda serier, säger Moratränaren Patric Wener.

Hur har snacket gått efter Röglematchen?

– Vi har sagt att vi måste sluta slarva i uppspelsfaserna och våga spela hockey, får inte bli så oroliga. Så jag hoppas att vi inte spelar som mot Rögle mot Karlskrona. Vi möter ett bra lag och vi måste ha bra fart och åka mycket skridsko, våga trycka på, menar Patric Wener.