Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På Mora-Nisserundan i Norra Garberg

36 personer hade en fin vandringstur i Norra Garberg i söndags. Mora-Nisserundan med fika på 606 meters höjd.

Den tredje toppturen avverkades under ledning av Owe Hållmarker och Staffan Larsson. Mora-Nisserundans 4 eller 6 kilometer gällde. Vid brandtornet från 1916 på toppen, 606 meter över havet passade det med en fikapaus och att studera vyerna från Siljansbygdens högsta punkt.

Efter promenaden var det visning av IFK Moras fina anläggning. Sedan gammalt ett skidparadis för många, bland annat ett av Mora-Nisses favoritställen. Han var initiativtagare till att skidstugan, som invigdes 1969, kom till. Norra Garberg erbjuder nu övernattningar i stugorna året runt. Trivsamt område med möjlighet till många aktiviteter sommar som vinter.

En fjärde topptur/utsiktstur planeras inom någon vecka. Turen meddelas på Mora Outdoors FB-sida och på andra ställen. Håll ögonen öppna och häng med på de trevliga turerna som uppskattas mycket. Ni får se något "annorlunda" i Moras omgivningar.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel