Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På konformitetens altare

Annons

I Vikaskolan ska salladsbordet halveras och det hembakade brödet försvinna. I jakten på oftast fiktiva besparingar kväver man som vanligt alla individuella initiativ som enskilda medarbetare tar i sina försök att utföra sitt arbete så bra de kan.

Efter att själv ha haft barn på Vikaskolan i flera år vet jag att barnen precis som alla vi andra uppskattar när någon anstränger sig för att göra tillvaron för alla lite bättre. Att få varje kommunanställd att varje dag gå till jobbet med inställningen att i dag ska jag göra mitt bästa för de kommuninvånare jag är anställd för att serva borde vara varje verksamhetschef och kommunpolitikers högsta dröm.

Tänk att få leda en verksamhet med många initiativtagande och ansvarskännande medarbetare. När man nu läser att ännu ett initiativ av en engagerad kommunanställd offrats på konformitetens altare kan man inte annat än beklaga. I detta fall våra barn som får sämre och mindre näringsriktiga skolmåltider att se fram emot.

Roger Löfgren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare