Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

P-G Andersson överlägsen i SM-premiären – Thunström femma och Röjsel tvåa

Per-Gunnar P-G Andersson sopade banan med konkurrenterna i Rally Bilmetro, årets första deltävling i SM.
Värmlänningen skrev segermarginalen till hela två minuter efter att ha tagit över ledningen på lördagens morgon.

■■ Håll koll på den lokala sporten – få pushnotiser om Leksands IF, Mora IK och allt annat stort som händer. Ladda ner DT:s nya app till Iphone eller Android. Följ dessa länkar för DD:s app, Iphone eller Android.

Rally Bilmetro avgjordes i skogarna norr om Gävle. Jerker Axelsson, Trollhättan, tog ledningen i klassen Trimmat fyrhjulsdrivet efter fredagens sträcka på Gävletravet, men därefter var det P-G Andersson som bestämde farten. Trots ett motorstopp på slutsträckan kunde han tillsammans med co-driver Emil Axelsson lägga beslag på en kassaskåpsäker förstaplats.

– Jättekul att vara tillbaka i rallyskogen igen. Vi har haft en härlig dag från början till slut, förklarade en glad P-G efter målgång.

Regerande svenska mästaren Jerker Axelsson, Trollhättan, var chanslös. Fick hålla tillgodo med en andraplats.

– Han höll ett tempo som ingen av oss andra hängde med i. Ett imponerande spårval, menade Jerker.

Tredje plats i Trimmat 4wd – och totalt – gick till hälsingen Niklas Hägg. Tjoget sekunder skilde fram till andraplatsen.

Hemmaåkaren Martin Berglund hade en hård kamp med Ludvikas Thomas Thunström – som vanligt lotsad av co-driver Jörgen Lindahl – gällande fjärdeplatsen. Thomas fick till slut stryka på foten med ynka 2,1 sekunder.

Såväl Berglund som Thunström kunde i alla fall glädja sig åt att ha 18-faldige svenska mästaren Mats Johnsson, Forshaga, efter sig i prislistan…

Steen Skodborg/Olle Björk, Borlänge, tvingades bryta med fel på transmissionen.

I Junior-SM inledde Dala-Faluns Daniel Röjsel med att köra fel på den inledande publiksträckan på Gävletravet på fredagskvällen och tappade runt 15 sekunder innan han var på rätt spår igen. Ett ödesdigert misstag skulle det visa sig.

Daniel, med co-driver Nicklas Edvardsson, gjorde därefter ett tappert försök att hämta igen tappad mark under lördagen. Man lyckades nästan. Vid slutmålet kunde Daniel konstatera att det fattades elva sekunder fram till segrande Erik Telehagen, Wäxjö.

– Synd på det som hände. Men vi har i alla fall varit snabbast av alla i klassen idag och en andraplats är ändå ett bra facit, konstaterade Daniel Röjsel efteråt.

Marginalen till trean i klassen Jacob Jansson, Kopparberg, skrevs till 14 sekunder.