Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tung helg för Lindbäck

Annons

– Elitserien är så klart viktig för mig, säger Lindbäck.

Dagen efter misslyckandet i VM-premiären, som bara gav tre poäng, håller Lindbäck humöret uppe.

– En ny dag idag (söndag) också. Jag fick helt enkelt inte till inställningarna. Där det var halt på banan bara spann det, när jag fick fäste blev det för mycket fäste. Vi hittade inte rätt helt enkelt, sammanfattar han premiären.

Inför denna säsong tog Lindbäck beslutet att inte åka seriespeedway i England, han valde att satsa på polska ligan för att lära sig åka på större banor. Redan i slutet av april känns den satsningen lite svajig. Lindbäck fanns nämligen inte med i Czestochowas laguppställning på söndagen. Resultaten har inte varit vad klubbledningen önskat, tålamodet i Polen är ofta riktigt kort.

– Vi kom överens om att klubben kunde testa något nytt, de ville göra det. Men jag ska köra matcherna i Polen på torsdag och söndag kommande vecka så jag kommer att få åktillfälle i alla fall, säger han.

Rykte har också placerat honom i engelska klubben Oxford.

– Det har varit snack om det men det blir inget just nu. Innan jag tar några nya åtagande måste jag hitta mig själv igen och få riktig ordning på grejerna.

I den svenska elitserien har Lindbäck en nyckelroll i Masarna eftersom Leigh Adams inte kommer att åka full säsong. Masarna inleder elitserien på tisdag mot Piraterna.

– Elitserien är viktig för mig men jag ser inte direkt annorlunda på den i år, det är bara att gasa för fullt som vanligt. Vi har ett intressant lag i Masarna och när det klaffar för alla i laget kan vi bli riktigt giftiga, säger Lindbäck.

Nästa VM-deltävling körs i polska Wroclaw den 12 maj.

TT

Mer läsning

Annons