Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt, Ekström!

/

Annons

Efter den misslyckade fjolårssäsongen är Mattias revanschsugen i år. Och med den här starten blir han sannolikt svår att tas med.

- Jag är supernöjd och det kunde knappast ha börjat bättre än så här.

Mattias startade som fjärde bil och smög sig med genom i stort sett hela tävlingen. Två tidiga depåstopp gjorde att Mattias aldrig var i ledningen på banan förrän på det sista varvet, då han körde om Bruno Spengler som startade i pole position.

- En perfekt bil, perfekt strategi, perfekta depåstopp och en perfekt dag, sammanfattade Ekström.

Han har arbetat hårt hela vintern för att komma så väl förberedd som möjligt till årets DTM-säsong.

- Jag har förbättrat mig både fysiskt, psykiskt och lärt mig bättre kost. Jag har även tränat på att koncentrera mig och ha bättre fokus, sade Ekström före tävlingen.

Audi vann för övrigt dubbelt. Ekströms teamkompis Martin Tomczyk kom tvåa före Spengler, premiärens bäste Mercedesförare.

På första varvet inträffade en stor krasch. Efter en närkamp med Timo Scheider snurrade Tom Kristensen och blev påkörd i hög fart av Alexandre Prémat, Susie Stoddart och Adam Carroll. Kristensen och Prémat fördes till sjukhus, men klarade sig enligt rapporterna utan allvarliga skador.

Närmare 100 000 åskådare såg premiärtävlingen på Hockenheim. Den andra deltävlingen avgörs i Oschersleben om två veckor.

Mer läsning

Annons