Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MittDalarna förlorade

/
  • Kamp. MittDalarna-AIK blev en rackarns rysare. AIK:s hetare vilja gav säsongens viktigaste seger och garanti på allsvensk plats, med två spelomgångar kvar. Här stoppar dock Mikael Blom och Magnus Tongring i MittDalarna en AIK-spelares attack.

Annons

Tala om tungt slut för MittDalarna, som även hade ett tremålsförsprång i halvtid. Men så var det där med att hemmaspelarna inte mäktade med att stänga matchen. Iställningen i inledningen av andra halvlek var dålig från MittDalaspelarna. Istället för att ge järnet och kriga, tillät man AIK att styra och ställa. Konsekvenserna blev också ödesdigra.

- MittDalarna gjorde en bra första halvlek. Samtidigt som vi inte var nog breda i vårt spel, sa AIK-tränaren, Jan-Erik Pettersson.

I andra halvlek visade AIK mer tålamod. Stred också hårt för att komma ifatt MittDalarna och lyckades i sina föresatser. Trots att MittDalarna så sent som med bara fem minuter kvar hade ledningen med 25-23, efter att Mikael Blom satt sin tredje straff och Kenny Ekman målat.

Ekman som tyvärr drog på sig en lårkaka i första halvlek och därför knappt spelade i andra halvlek. En fräsch Kenny Ekman hade garanterat varit tungan på vågen för MittDalarna.

Det som definitivt avgjorde till AIK:s fördel var den utvisning MittDalarna drog på sig med fem minuter kvar. AIK såg sin chans och tog den också.

- Vi åker på dålig rutin. Det är bara att gratulera AIK till allsvenskan, sa MittDalarnas tränare, Magnus Lindström ödmjukt, men stukad.

Nej, det här var inte MittDalarnas dag. Trots att det såg så lovande ut. En orsak till nederlaget var också att ack så viktige Andreas Bergdahl inte kom upp i full kapacitet förrän i, och märkligt nog, matchens sista 25 minuter. Att inte heller normalt pålitlige målskytten Mikael Blom levererade något spelmål, bidrog också negativt. Mikael agerade dock säker straffskytt med tre av tre möjliga.

Roligare då att se målvakten Jörgen Olssons 16 räddningar, varav två straffar, samt lagets bäste utespelare, snabbe kontringsspelaren Fredrik Hägefors och fightern Kim Stenberg.

- I inledningen av andra halvlek spelade vi inte handboll. Istället för att kriga för vår ledning, bjöd vi in AIK. Vi hade dem dock på gaffeln men tyvärr sullade vi bort chansen, summerade Lindström.

AIK:s segervapen fanns i niomålsskytten Thomas Hagman och tuffa duon Daniel Leo/Christer Andersson.

Mål, MittDalarna: Fredrik Hägerfors, Kenny Ekman och Andreas Bergdahl 5, Kim Stenberg och Mikael Blom (Blom alla på straff) 3, Erik Andersson 2, Magnus Tongring och Anders Nordström 1.

AIK: Thomas Hagman 9 (varav 2 på straff), Daniel Leo och Christer Andersson 4, Stefan Sjöstedt 3, Henrik Roström, Johan Petrén och Richard Axelsson 2.

Utvisningar, MittDalarna: 3x2, 1xmatchstraff. AIK: 2x2, 1xmatchstraff.

Domare: Mikael Eketjäll, Ösmo och Håjan Jalvén, Enskede.

Publik: 175.

Mer läsning

Annons