Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kick off - rena julafton.

/

Annons

Kick off i Premier League - det vattnas i munnen!

Via kabel-tv går det att välja och vraka mellan nio (!) matcher från premiäromgången.

Själv inleder jag i dag med West Ham-Manchester City, Fredrik Ljungberg mot "Svennis", ett hett svenskmöte. Jag följer sedan upp en trolig trepoängare för "The Hammers" med Aston Villa-Liverpool.

Söndagen bjuder på ett skadedrabbat Chelsea mot nykomlingen Birmingham. Därefter tar det regerande, och förmodligen också kommande säsongs, mästarlag Manchester United sig an Reading hemma på Old Trafford.

Sir Alex och Man U har spenderat över en miljard på nya spelare!

Nani, Anderson, Hargreaves och Tévez (det är dock fortfarande vissa oklarheter beträffande den argentinske spelarens övergång) gör en redan tidigare profilstark trupp än mer stjärnspäckad. Portugisen Nani har alla kvaliteter som krävs för att bli en av de mest sevärda lirarna.

Min personlige favorit är annars Steven Gerrard. Han är Liverpools hjärta, lungor och själ. Jag skulle verkligen unna Gerrard att få lyfta Premier League-pokalen till våren.

Och varför inte?

"Pool" har förstärkt - inte minst offensivt. Atletico Madrids Fernando Torres kamperar numera ihop med Kuyt på topp och det ser, åtminstone på papperet, ut som ett anfallspar som borde producera massor av mål.

Chelsea har skador på nyckelspelare men truppen är betydligt bredare den här säsongen. Värvningen av mittbacken Alex kan visa sig bli guld värd, inte minst då lagkapten John Terry varit skadebenägen på sistone.

Topp-fem i PL: 1) Manchester United, 2) Liverpool, 3) Chelsea, 4) Arsenal och 5) Everton.

Topp-fem-favoriter: 1) Steven Gerrard, 2) Didier Drogba, 3) Wayne Rooney, 4) Michael Essien och 5) Cristiano Ronaldo.

Det är stort intresse, smått hysteriskt på vissa håll, för Sven-Göran Eriksson come back i engelsk fotboll.

"Svennis" och gamle vapendragaren Tord Grip, nu förstärkta med det taktiska geniet Hasse Backe, har bara haft ett fåtal veckor på sig att försöka värva ihop ett slagkraftigt gäng, och frågorna är betydligt fler än svaren när det gäller lagbygget. Det skulle förvåna om Manchester City håller sådan klass att man hamnar på den övre halvan.

Annars hoppas jag att "Svennis" ger alla tvivlare, och de är många i England, svar på tal. Det vore också skönt om fokus under säsongen helt kom att läggas på fotboll och inte kvinnoaffärer. Men helt säker kan man aldrig vara när "Svennis" är i farten, så mediadrevet lär gå åtskilliga gånger.

Fakta: Heta övergångar

1. Nani - från Sporting till Manchester U.

2. Malouda - från Lyon till Chelsea.

3. Alex - från PSV till Chelsea.

4. Torres - från Atletico Madrid till Liverpool.

5. Anderson - från Porto till Manchester U.

6. Fredrik Ljungberg - från Arsenal till West Ham.

Mer läsning

Annons