Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har en plan"

/

Annons

Som spelare har Magnus en diger meritlista med flera säsonger bakom sig i Färjestad och i NHL-klubbarna Ottawa Senators och Vancouver Canucks. Men som tränare är han ett ganska oprövat kort.

Har du någon plan för framtiden om tränarkarriären inte blir som du tänkt dig?

­Nej, jag tänker inte i de banorna. Jag har en plan för oss tränare och spelare. Köper killarna det, kommer vi bra förberedda.

­Det gäller att de visar entusiasm. Varje träning är viktig.

Magnus Arvedson bor i Karlstad och har bara varit uppe i Mora ett fåtal gånger än så länge.

Har du hunnit bekanta dig med Mora än?

­Jag har varit här en sju, åtta gånger. Jag har lätt för att hitta, och Mora är ju inte så stort.

Spelarna?

­Jag har haft samtal med några. Jag vill spara lite på killarna och mig själv. Stefan Henriksson får sköta sommarträningen, vilket han gör bra. Det är bara bra om spelarna får höra lite olika röster. Min får de säkert höra mycket av längre fram.

Ditt intryck av vad du mött hittills i Mora?

­Att det är trevligt folk i Mora, så länge det går bra i alla fall. Att det finns ett stort hockeyintresse i bygden.

­Det här ska bli kul och spännande.

Den här veckan har spelarna gått på sin lagstadgade semester i fyra veckor. Även Magnus får nu lite tid att tänka på lite annat än hockey.

Vad har du för intressen utanför ishockeyn?

­Barnen nu när de växer upp. Att umgås med barnen är det jag kommer att sakna mest under säsongen. Förutom barnen fuskar jag lite med golf. Sedan har jag köpt en båt och åker lite vattenskidor.

Trots att Magnus inte varit i Mora vid så många tillfällen har han inte legat på latsidan, om nu någon trodde det. Även under semesterperioden väntar mycket jobb.

­Ja, absolut. Det har varit och kommer att bli många telefonsamtal, samt mycket hängande över datorn för att leta spelare.

­Sedan har jag åkt runt kollat var vi ska förlägga vårt träningsläger. Det blir i Karlskoga under vecka 33, säger Magnus.

Vad innebär ordet lagbygge för dig?

­Att vara noga med vad killarna ska göra på isen. Att de vet sina roller. Finns det klara regler känner de sig trygga.

Vilka egenskaper har du som gör dig till en bra tränare?

­Jag kommer inte att vara en någon Gestapo-officer som bestämmer allt.

­Spelarna kommer att vara delaktiga, vara med i processen. Att de får ta ansvar anser jag vara viktigt. Men självklart ska det finnas klara direktiv hur grundspelet ska fungera. Sedan är jag bra på att lyssna på folk.

­Men jag vill att det talas klarspråk, inget rövslickeri eller skitsnack bakom ryggen.

Förra säsongen skakades Mora av en skandal när tre spelare, istället för att ladda inför match mot Djurgården, gick ut på lokal och festade i Stockholm.

Spelarna stängdes av i den efterföljande matchen mot Brynäs.

Var det rätt straff de fick?

­Svårt att säga hur det var då. Jag skulle också ha stängt av dem. Från det att serien börjar har jag nolltolerans när det gäller alkohol. Den regeln är jag hård på, och det kommer spelarna att få klart för sig.

Hur mycket tränar du själv?

­Inte mycket, jag skulle behöva träna mer. Men när jag kommer upp till Mora ska jag ta upp längdskidåkningen igen, för springa kan jag inte för min dåliga rygg.

Dina företrädare Harald Lückner och Harri Rindell har åkt något av loppen i vasaloppsveckan. Du fick ju också en start när du kom till Mora. När får vi se dig i Fäders Spår?

­Ja, jag hört att de åkt. Men inte hela sträckan väl? Om det passar får väl jag också åka.

­Det här är ett tillfälle jag får ta tillvara på.

Mer läsning

Annons