Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen sommar utan Gessle

/

Annons

Egentligen skulle hela juni, juli och augusti vara Markoolios. Ingen sommar utan reggae, du vet. Den är imbecil. Men svänger enormt. Varje gång jag hör den lyser jag upp i ett dumstrutsleende.

Jag bryr mig inte. Musik – och allt annat som får min lilla värld att snurra: böcker, film och idrott – ska på sitt vis vara underhållande och/eller engagerande. Det är enda kravet jag har. Men.

Ständigt denne Gessle.
Farbror Sommar kom med singeln En händig man lagom till värmen slog till.

Han sjunger: ”Jag lyssnar på dig, håller om dig, erbjuder en hand‚ och vill du något mer är jag en händig man”.

Vedervärdigt, så klart, om än sublimt.

Men jag anar en klassiker här. Enkla, raka texter fastnar alltid, och farbror Gessle – som alltid lyssnat på mästaren Tom Petty och i hans låtskatt hittar mycket av inspirationen, inbillar jag mig – är en lysande popsnickare. Grattis Sverige, vi har en sommarplåga. Den är nu utsedd. Nynna försiktigt.

Här är förresten första halvårets …

... snyggaste allsvenska mål: Andres Vasquez, IFK Göteborg – vilken sanslös fint!

... citat: ”Vi kan göra det till en stor tv-sport”.

TV4 Sports vd Johan Kleberg efter att innebandyns elitserie bytt kanal, från SVT24 till TV4. Frågan är hur den ska bli stor? Med en större boll som inte kräver förstoringsglas för att bli sedd?

... tatuering: Lotta Schelin – Göteborgs anfallsstjärna har på högerarmen sitt varumärke L8 – som beräknas vara i 70-miljonersklassen, precis som Susanna Kallurs – tatuerat. Hur snyggt som helst. Och coolt.

... hamburgare: Hummelsta Special – med ett extra ägg och mycket HP-sås.

... kung i skogen: David Andersson – Falubon, som är uppväxt i Smedjebacken och tävlar för Hakarpspojkarna, är lysande i orienteringsskogen och ett stort medaljhopp inför VM i augusti.

... Bangkok Hilton: Paris Hilton.

... hopplösa fall: Falu FK – mot serieledaren i division 1 norra, suveräna Assyriska, hade överraskningen FFK inte en chans. Faktiskt.

... smartaste allsvenska värvning: Michael Mensah, Trelleborg.

... riskkapital: Nicklas Bäckström – den 19-årige stortalangen från Brynäs är, tycker Washington Capitals ägare Ted Leonis, ”kärnan i det lag vi håller på att bygga”. Stora ord, stora förväntningar.

... älg: Johan Hedberg – den förre Leksandsmålvakten, som under sin tid i Pttsburgh fick smeknamnet The Moose, spelade Stanley Cup, men föll med sitt Atlanta i åttondelsfinalen mot New York Rangers. Utsedd till bästa lagkamrat.

... hjältinna: Sofia Mattsson – 17-åringen tog brons i brottnings-EM i Sofia i Bulgarien och utsågs samtidigt till mästerskapets snyggaste. Sofia – som alltså är 17 år – sa nej tack till det priset. Väldigt stort, väldigt modigt.

... dvd-box: Sopranos – alla säsongerna hittills är ren magi.

... intervjuteknik: Claes Runheim – aldrig, eller åtminstone inte särskilt ofta, sätts idrottspampar åt så hårt som internationella hockeyförbundets ordförande René Fasel i pausen inför tredjeperioden mellan Tre Kronor och Ryssland i VM. Det var en fröjd att höra Runheims ilska.

... långbänk: IBF Falun – med tre månader kvar till elitseriestart står damlaget, SM-semifinalisten, fortfarande utan tränare.

... farbror: Nick Lowe – nya cd:n At My Age är en fantastisk historia om åldrande och minnen.

... besvikelse: Leksands kvalserieinledning.

... sångerska: Amy Winehouse – Back to black är så obarmhärtigt rå i sin själfulla soul att sushi känns genomstekt i jämförelse.

... marknadsföringsknep: TV9 – först när EM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige skulle visas fick vi veta att kanalen fanns.

... solsting: Mora IK – 2009 ska klubben vinna SM-guld, enligt ordföranden Lars Weslien.

... läsning: Claes Hylingers Hotell Erfarenheten.

Romanen kom redan i fjol, men först nu har jag läst den och just den här sparsmakade meningen – meningen med livet? – har verkligen fastnat:

"Så steg vi upp och åt frukost och läste tidningen och det var en ny dag".

Det är inget märkvärdigt i det; allt behöver inte vara märkvärdigt.

Men med de orden, med det löftet om att ta dagen som den kommer, går den här sidan på semester.

Det känns … märkvärdigt.

Mer läsning

Annons