Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjorth i form

Annons

Inför söndagens avslutande fjärderunda i Nabisco Championships, årets första major, låg Falutjejen på delad tredjeplats - med tre slag upp till Se Ri Pak och Suzann Petttersen.

Och hon fortsatte att spela stabilt, trots en del missar på de inledande hålen.

Vid denna tidnings pressläggning låg hon bland de tio bästa spelarna - med ett slag över par. Tävlingen, som avslutades natten mot i dag, leddes av norskan Suzann Pettersen.

För Annika Sörenstam gick tävlingen i Kalifornien tungt.

- Jag är glad att det är över. Jag saknar verkligen ord, jag spelade uselt, sade Sörenstam när hon precis klivit av sista greenen och signerat scorekortet.

Avslutningen var symptomatisk för hela tävlingen: Inspelet åkte över greenen och in i vattenhindret.

- Jag ville ju avsluta bra, men så hamnade bollen i vattnet. Jag vill ju bara dunka klubban i marken gång efter gång, men man måste ju uppföra sig. Nej, det här var en av mina sämsta insatser någonsin.

Förhållandena på Mission Hills-banan har varit svåra, med förlängda hål, smala fairways och stenhårda greener. På pappret låter det som förutsättningar som borde passa världsettan, men i praktiken blev det annat.

- Banan har varit jättebra, men jag har inte sett den på det sätt jag skulle vilja. Det spelar liksom ingen roll hur den är när man spelar som jag gör. Jag har försökt så mycket på varenda slag, men det går inte. Det är helt tomt, det finns inga ursäkter.

Platsen som världsetta behåller hon dock åtminstone ett par veckor till.

Mexikanskan Lorena Ochoa hade behövt vinna tävlingen för att passera, men hon ligger en bra bit efter när det fortfarande återstår flera hål att spela.

(DT-TT)

Mer läsning

Annons